View Single Post
Eski 09-07-2014, 17:43   #2097
nurCANIM
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi slough Mesajı Göster
Merhaba ,

Benim Kamkatimin durumu gayet saglikli fakat son gunlerde kabuklu bitler sarmis durumda... hergun elimde kurdan temizliyorum bir hayli azalsa da yeniden uruyorlar. Yazlik yag almak istiyorum ama Istanbul'da nerede bulunur bilmiyorum. Internette satan bir yere de rastlamadim. Ozellikle Anadolu yakasinda nerede bulabilirim yardimci olursaniz sevinirim. Bir de koca bidon almak yerine daha kucuk ev tipleri mevcut mu?

Son gunlerde yeni saglikli surgunler verdi ama tektuk cicek aciyor ve cicekler bir muddet sonra kuruyor ve dokuluyor. Bunun nedeni nedir? Mutlu Bey'in besinlerinden de kullaniyorum ama cicek dokulmesi devam ediyor maalesef

Saygilarimla,

Sayın slough,

Ben de kumkuatımda bu sorunları yaşadım o kabuklu bitleri her gün elime bez aldım ve yapraklarını tek tek sildim eğer çok yapraklı ise kumkumumun ölmesindense az yaprağı kalsın ama canlı kalsın mantığı ile fazla yapraklarını kestim ve kumkumumun kökünü kurutmaktansa bitlerin kökünü kuruttum

Çiçekler tam meyveye dönüşmüşken döküyordu benimki de onun sebebi tozlaşamaması en iyi doğal yöntem arılar (doğal polenleyiciler) hala çiçekli ise kumkuatınızı dışarıya çıkartın ki arılar çiçeklerde tozlaşmasını sağlasınlar,ilk başlarda bir şey olur mu diye korkmuştum ama inanın ki hiç bir şey olmuyor.

nurCANIM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön