Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
1.5 metrelik çukura toprağı doldurup hemen ekip ve şu ana kadar 5 sulama (ne kadar bir su verildiği belirsiz) yapılıp çukurlar suyla doldurulduysa ki durum onu gösteriyor, ve toprağınız geçirgen değilse fidanlarınızın bu duruma gelmesi kaçınılmaz.
Fotoğraflar fidanların ekerken sağlam olduğunu gösteriyor su kesmesiyle kök kanseri oluşturmuşsunuz dolayısıyla fidanların kökleri çürümüş, sağlam olduklarını patlayan kökler gösteriyor yani fidan ben ölmek istemiyorum yaşamak istiyorum diyor, siz suyu basıp yaşatmak istemekle onun yaşamına son veriyorsunuz.
Bu evreden sonra çok yapacak bir şey yok, bu gibi fidanlar filiz verse de ilerleme gelişme kaydedemezler. Yenisiyle değiştirmenizi öneririm.
|
Benim fidanlar ilk sene çanak şeklinde 10 15 günde bir 30 lt su verdiğimiz halde böyleydi. Belki kışın yağan yağmurlar köklere zarar vermiş olabilir Sn. Lilium. Ama benim şahsi fikrim fidanların kökleri çok zayıf olduğu için gelişme göstermiyor belki bir hastalık da olabilir. Sizin de belirttiğiniz gibi gelişmiyor önceki mesajımda ben de yazmıştım. Kurumadılar ama hala çok yavaş gelişiyor benim fidanlar