View Single Post
Eski 07-07-2014, 22:27   #104
sardunaki
Ağaç Dostu

sardunaki's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2013
Merhaba Sevgili abk,teşekkür ederim.İçlerinde zamansız açanlar çok var.İzmir iklimi ve balkonumun aldığı güneş yoğunluğu buna en büyük etken diye düşünüyorum.Sardunyalarla ilgili bir çok yazı forum okudum denedim yanıldım ...En önemli etken toprak kalitesi ve gübreleme.Gübrelemeyi sıvı ,hayvan dışkısı ve npk şeklinde veriyorum düzenli olarak.Topraklarını havalandırıyorum sıksık,kuru sağlıksız yaprak ve kurumuş çiçekleri temizliyorum hergün.Sulamaya gelince belli bir zaman aralığım yok.İzmir iklimi çok değişken ve işte bu yüzden toprak kurudukça suluyorum.Çok fazla sulama yapmıyorum ,topragın nemli olmasına dikkat ediyorum sadece.Birde sabit tutmuyorum çiçeklerimi hiç ben.Yönünü ve yerini sıksık değiştiyorum balkonda.Bazı sardunya türlerim zaman zaman sürekli çiçeğe duruyor,zaman zamanda boya ve yaprak üretimine.Neyi sevip sevmediklerini böylece bende anlamış oluyorum.Hmm birde onları çok ama çok seviyorum.El teması yapmadan duramıyorum,tıpta böyle bir hastalık var sanırım ondan oldum,aşığım hepsine

sardunaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön