Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mümtaz&dilay
Merhaba,
Bir haftalık bonsai meraklisiyim, ve bunun ömür boyu süreceğine neredeyse eminim
Forumdaki konuları okumaya başladım çoğu bitti diyebilirim o yüzden sürekli Sorulan soruları tekrarlamayacagim ancak birkaç küçük sorum var,
1.Adana bölgesinde hangi fidanlarla başlamam uygun olur? Sanırım SAKAKI usta hemşerim o yüzden Fidanlık tavsiyesi de bekliyorum  (benim aklimdakiler; ardıç ve begonvil)
2. Bu dönemde aldığım fidanları bekletmeli miyim yoksa üzerinde yapacağım ufak tefek işlemler var mıdır?
3. Budama vs için malzemeleri nerden edinebilirim?
|
Merhaba sn mümtaz&dilay
Hemşeriniz olarak elimden geldiğince cevap vereyim o halde
1) Kesinlikle delice zeytin, ardıç, ficus (hemen her türü), begonvil, incir, nar gibi türlerle başlayın.
2) Bu dönemde yapılacak pek bir işlem yok. Fidanınızı aldıktan sonra ilk etapta (temel bonsai bilgilerinin yanı sıra) türe özgü bakım koşullarını, tür ihtiyaçlarını, sulama ve gübreleme rejimlerini vs. iyice öğrenmeniz çok faydalı olacaktır.
3) Ülkemizde bu konuda malzeme sıkıntısı çok büyük. Satılan bazı basit malzemeler de (örneğin makas, concave cutter, knob cutter, vs.) genel çok düşük kalitede. O yüzden ben genelde yurt dışından siparişle getirtiyorum. Tel temin etmede de sıkıntılar var. Adana'da sanayi bölgelerinde temin edebileceğiniz yerler var, ancak hazır bonsai teli olmadığından düzleştirip sararak ve kullanmadan önce de ısıtarak kullanabileceğiniz bakır teller temin edebilirsiniz.
Tekrar hoş geldiniz & başarılar
