Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Sevgili berçin fırtınanın vermiş olduğu zararlara ben de çok üzülüyorum, geçmiş olsun demekten başka elden hiç bir şey gelmiyor maalesef, geçtiğimiz hafta neredeyse bir hafta boyunca sürekli şiddetli fırtına vardı, gariplerim bir oyana bir bu yana savrulup durdular, kırılanlar dökülenler oldu ama kalanlarla yetinmeye çalışacağız, elde değil insan verdiği emeğe üzülüyor ama yapacak bir şey yok.
Kaktüsleriniz ve glayorleriniz maşallah çok güzel çiçek açmışlar, bu sene ben de glayorlerimi saksıda denedim çok güzel geliştiler hepsi açar diye bekledim ama sadece bir tanesi açtı.
En üstte ki mesajında okuduğum gazeteler bir yılda bana toprak olarak geri dönüyor demişsin dikkatimi çekti, bir mahsuru yoksa o gazeteleri toprağa nasıl dönüştürüyorsun (biraz cahilce bir soru oldu) yazabilirmisin, biz hep atıyoruz gazeteleri o yüzden sordum.
Teşekkür ederim Sevgiler.
|
Haklısın sevgili akçabardak kalanlarla yetinmeye çalışmak lazım ama insanoğlu üzülüyoruz işte, aynı şekilde bizim burada da bir haftadır terası yıkan rüzgarın artçılarını yaşıyoruz

.
Cahilce bir soru filan değil sevgili akçabardak rica ederim bilmediğimiz o kadar çok bilgi var ki, bende bir internet sitesinde okumuştum ağaçlar netle tanışmadan önce ismini hatırlayamıyorum. Bu uygulamanın esası bahçenin bir köşesinde çukur açılarak yapılıyor benim öyle bi imkanım olmadığı için iki tane yaklaşık 60-70 lt civarında kalın plastik çöp kovası aldım. Bunların içine terasta saksılardan yolduğum otlar, yere dökülen kuru yaprak-çiçek, toprak ve evden mutfak atıkları yani meyve ve sebze atıkları. Yumurta kabuğu ve muz kabuğunu da bu yıl sevgili lovefolife arkadaşımızdan öğrendim kaliteyi artırıyormuş.

Ve evet gazete bunun neresinde diyeceksin, gazeteyi bu karışımların arlarına yaprak yaprak buruşturup yırtarak serpiştiriyorum, elimde çok ıslak bir atık yoksa çok az su serpiştiriyorum aralara (ilk başlarken oranlarıyla başlamıştım ama göz kararıyla da olabiliyormuş). Arada bir kapakları açıp havayla teması sağlıyorum ve önümüz bahar kendi torfumuz elimizde

. Sağlığın el verirse, **** yaptırabileceğin birisi varsa mutlaka tavsiye ederim sevgili akçabardak,baharda bütün bahçeye yayarsınız üstelik sıvı kompost yapımındaki gibi kokuyla karşılaşmazsınız

. Sevgiler...