View Single Post
Eski 06-07-2014, 02:07   #763
berçin
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Glayöllere maşallah sevgili berçin... 2 senedir sevgili hira ile uğraşıyoruz başarabilmek için ve en son dedik ki biz soğan derinliğini ayarlayamıyoruz demek ki, zira hep sevgili hira'nın da dediği gibi yere paralel gidiyor bizim glayöller.
Sonbaharda derin saksılara geçirilecek o zamana kadar da gübre, besin gibi bakım uygulamamız gerekiyor mu?
Bende başarısız olduğum zaman sevgili serkan istanbu'la sormuş detaylı bilgi vermeden kendisinin derin saksılara diktiğini söylemişti. Söylediği doğruydu ama besin eksiğini söylememişti. Yazarak ne kadar anlatılır bilmiyorum ama; İki tane büyük çöp kovam var terasta, kompost yapmayı denedim yapamayacağımı şiddetli bir şekilde anladıktan sonra yere dökülen geçmiş çiçekler, saksılardan dökülen topraklar, okuduğum gazete yılda bir bana toprak olarak geri dönüyor. Bu karışımı genellikle glayöl kasalarında kullandım. Tıpkı lilyumlar da olduğu gibi çiçekler geçtikten sonra çiçek saplarını kesip az az sulayıp yine on beş günde bir bitki besini ilave ederek yapraklar kuruyana devam. Tabii benim öneerilerim saksıda olanlar için...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön