Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari
O kadar güzel ve koskocaman bir kalbin var ki çiçeklerin bile dayanamıyor!
Ablacığım opuntianın büyüme hızına inanamadım, kalancholerin zaten nefis ama bu aloe veranın çiçekleri bir harika, çok cici gözüküyorlar. Daha önce yetiştirmediğim için bilmiyorum ama yabancı bir sitede yaprağından elde edilen sıvının grip için kullanıldığını öğrendim, bu bitki her derde deva gibi gözüküyor.
Senin aloea veran kaç yaşında, ne kadar zamandır bakıyorsun, çabuk mu büyüyor?
( Ben de kaktüs ve sukulent hastalığına iyice yakalandım sizlerin sayesinde  )
|
Sevgili Lusoari,
Ben de opuntiaları dertlerinin az olması ve büyüme hızları nedeniyle çok seviyorum. Mümkün oldukça bu türü çoğaltmayı arzuluyorum.
Hızla büyüyenlerden biri de Opuntia monacantha variegata. Bende 2. yılı. 2 yıl önce böyleydi.
Daha büyük saksıya taşındı. Şimdi böyle. Sanırım yakında daha da büyük saksı gerekecek bize...

Aloe vera Sevgili Güler Abla'nın torunlarından. 1,5 Yıldır benimle. Geçen kış bu haldeydi...

Bahar başında saksısını değiştirip bolca yanmış hayvan gübresi ekledim. Bir de kesinlikle gölge ama aydınlık yer istiyoruz. Sonuç ortada...
Senin de dediğin gibi şifalı bir bitki ve bu özelliklerinden faydalanılıyor alternatif tıpta. Gerçekten de yaprağından çıkan jel cildi ipek gibi yapma özelliğine sahip.
(Varsın böyle güzel hastalıklarımız olsun değerli kardeşim. Kalbe iyi gelen hastalıklar bunlar. Hem de ilaçlarının ne olduğu biliniyor en azından.)