Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sevgili aheste, dilim tutuldu, hepsi övgüye değer, maşallah.
Ellerinize emeklerinize sağlık, tüm bitkilerde bu kadar bol çiçeklenmeyi neye borçlusunuz? Bir püf noktası vardır sanırım.
Bir sorum daha olacaktı. Yeni çimlenmiş lobelyam var. Ölmelerini istemiyorum, gölge, güneş, az su, çok su? Bilgi verirseniz sevinirim.
Sevgiyle...
|
Çok teşekkürler sevgili SDurul, güzel sözleriniz için, bu sözleri sizden duymak ne güzel. Sardunyalarımda ve mavişlerimde saçı kıbrız (bizim burada saç kıvrız deriz) kullanıyorum az az, şimdilerde cam güzellerinde de denemeye başladım böyle...
Lobelyaya gelince, onları bende yetiştiremiyorum tohumdan malesef, ama kendiminkilerden denemedim hiç, hazır fide olarak aldım, bu sene zengarden'den almıştım karışık olarak tohum, ektim ama çok az çimlendiler, kala kala üç adet kaldı bugün sabah yine gittim başlarına biri daha gitmiş.
Daha önceden elimde olan koyu mavi lobelyam ve yeni aldıklarım sürekli güneşin altında duruyor, balkonumun üzeri açık öğlen 2 , 2-30 kadar güneşli ve hiç etkilenmiyor, sularını da toprakları kurudukça veriyorum, ama fazla sudanda şikayetçi değiller, ve lobelyamın birinede de verdim saçkıvrız denemek için ve sonuç olumlu. Pek yardımcı olamadım ama...
Sevgilerimle...