View Single Post
Eski 03-07-2014, 23:44   #1435
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Fotoğraftaki gibi saksılarımı terastaki uzun masanın altına yerleştirdim. Bu durumda direk hiç güneş almayacaklar bu şekilde kalsalar olur mu yoksa kesinlikle bir şekilde direk güneş almaları gerekiyor mu? Masanın üzeri cam örtüsünü kaldırıp masanın camından güneş alsalar daha mı tehlikeli olur?

O şekilde kalmasınlar zira tepeden ışık almayacağı için ışığa doğru fidelerinizin yöneldiğini göreceksiniz bitkinin şekli ve yönelişi değişebilir. Bunun yerine masanıza beyaz bir örtü örtüp camdan ve ışıktan faydalandırabilirsisiniz bu durumda yandan gelen yoğun ışığı kesmeye çalışmalısınız.

kargalar gagalamaktan çok fidelerin toprağın üstünde dolaşmışlar o yüzden bir kısmında orta alanlar öldü.

Eşeledikleri yerde onların hoşlandığı bir şey var demektir, solucanda aramış olabilirler bilemiyorum.

hortum bağlattım şimdi bu durumda hortum başlığını yağmur yağma moduna getirip saksıların üzerinden geçiyorum. bu şekilde uygun mudur?

Hortumu nasıl bağlattığınız resimde gözükmüyor yorum yapamıyorum.

ayrıca ne kadar da bir sulamalıyım. her gün akşam 7 gibi uygun mudur mesela?

Toprak nemli kalacak şekilde doz tutturun çamur olmamalı.

son olarak sadece humuslu torf toprak yeterli mi yoksa bahçe toprağı ve gübre alıp torfla beraber karıştıracaksam ölçüleri ne olmalıdır?

Oran saksılarda her zaman yarı yarıyadır sonuçta torfta besin maddesi yoktur dışardan vermelisiniz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön