Sizin eklediğiniz örnekteki çalışmayı ben yapıyor olsaydım üstteki JİNi tamamen keserdim.
img_8651.jpg
Shari de fazla olmuş dolayısıyle tanuki gibi duruyor. Kabukların bir kısmını bırakırdım. Belki de bu bir tanukidir.
img_8651-1.jpg
İyi çalışmalar dilerim....
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel
Bu konuda görüşümüz aynı gibi, ben tamamen kesip atardım Sn. sagol.
Madem konusu açıldı, geçenlerde Kokufu-ten'de sergilenmiş ağaçlara bakarken şuna denk geldim,
Eklenti 506412
"NİYE?" diye haykırasım geldi. Ne gerek var bu ağaçta böyle bir eklentiye. Bu tür abartı çalışmalar bana daha çok, elbette büyük ustalar kusura bakmasınlar da, biraz ego tatmini, heykeltraşlık becerilerini sergileme kaygısı gibi geliyor.
Yoksa şu ağaçta, sizce o jin varken mi ağaç gerçek bir ağaca daha çok benziyor, yokken mi? Amacımız gerçek ağaçlara benzeyen bonsailer yaratmak değil mi?
Gerekli ya da gereksiz jinler bu konunun bir boyutu. Bir de abartı jinler/shariler konusu var ki arşivden sanırım yüzlerce örnek çıkar.
Belki de biraz "zevkler ve renkler" kapsamına giriyordur bu konu. Ama bana, doğal görünmüyorsa, belki Mars ikliminde yetişebilecek bir ağacı andırıyorsa o çalışmayı sıkıntılı buluyorum. Heykeltraşlık için çok güzel kayalar var. Ağaçlar ağaca benzemeli diye düşünüyorum.
|