Ben büyük saksıda bakıyorum.
Nerede ise alalı 4 yıl oldu ama ilk kez geçen yıl çiçekler oluştu ve hepsi nerede ise meyveye döndü ama bir süre sonra hepsini döktü. Yenileri de çıkmadı. (Gerekli bakımı yapıldığı halde).
Bu yıl yine geçen senekinden daha çok çiçek oldu, meyveye döndü ve hepsini Haziran ortalarında yine döktü.
Şu an ise yeni yeni çiçeklenmeler var ve 6-7 tanesi meyveye dönüştü.
Bu ikinci kez çiçek ve meyve vermesi ilk kez bu yıl oldu.
Sanırım ikinci kez çıkan meyveler tutar.
Saksıda yetişen limon ağacı, yerde yetişen gibi çok çabuk büyümüyor. Her yıl yeni filizler çıkıyor ama çok yavaş büyümesi oluyor.
Galiba en ideali, yerde yetiştirmek. Adaptasyon süresinden sonra saksıya göre çok hızlı büyüyorlar.
(Aynı yıl, aynı yaşta ki başka bir limon fidanını köyde ki eve yere dikmiştik ve şu anda benimkinden 2.5 kat daha büyük. Yerde kök sistemi daha geniş alana yayıldığından olsa gerek, yerdekiler daha hızlı gelişiyor. Köyde ki de geçen yıl meyvelerini döktü ama bu yıl 20 kadarını dökmedi).
|