Marullar, artık kapanma noktasındalar, akşamları yaprak, yaprak kopartılarak sofraya geliyorlar. Sayın Kızıltan'ın önerileri ile bu işin olduğunu kanıtladık..
Bir tiyo da benden.Yapraklarını koparttığım marulların, açılan bu sapları çevresi, perlit yükselmesi yapılarak, buralardan köklenmesi teşvik edilerek, sapa (çiçeğe) kalkması önlenmiş oluyor. Yani bu bölgeyi yeniden dolduruyorum.
Biberlerim bit istilasından kurtuldular, ama karıncalar yine iş başında. Artık tek tek biberleri dolaşıp, bit taşıyabilecek karınca varlığını araştırıyorum. Karınca olan yerde mutlaka bit oluyor.
Ayrıca; karıncalar, bitleri biberin en tepesine yani yeni oluşan yaprakların içine taşıyorlar. Karıncayı gördüğünüz biberin en tepe noktasını bir araştırın, mutlaka çok küçükte olsa bitlerin bu yaprakların yeni oluşan kıvrımlarının içinde olduğunu göreceksiniz. Şimdi karıncaları yok etmenin peşindeyim.
Biberlerim çiçekteler.
Bu döllenmiş karpuz.
Bu da henüz döllenmemiş dev kabak olacak dişi çiçek. Erkek çiçekler henüz açmadı.
Ve kabak bitkisi aldı başını gidiyor. Kabak dişi çiçeği döllenip, büyümeye başlayınca, diğer uzantılarını kesmeyi düşünüyorum. Bırakırsam, her yeri, kaplar.