Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
Sevgili nova23, fide yetiştirirken güneşe çok dikkat etmek gereklidir. Fideleriniz asla direkt güneş ışığı almamalıdır. Fidelerinizdeki esas sorun aşırı güneşin fidelerinizi yakması tepeden ışık gelecek şekilde gölgelemelisiniz. Sulama durumu iyi görünüyor kargalar sanırım gaklamaktan başka zarar vermemişler gibi görünüyor, o keratalar yeni şeylere musallat olup gaklamayı çok severler veya toprağında onları çeken bir koku **** durumda olabilir, ancak sevdiği bitki varsa onu gagalıyorsa bilemem. 
|
Selahattin Bey bilgiler için teşekkür ederim.
Fotoğraftaki gibi saksılarımı terastaki uzun masanın altına yerleştirdim. Bu durumda direk hiç güneş almayacaklar bu şekilde kalsalar olur mu yoksa kesinlikle bir şekilde direk güneş almaları gerekiyor mu? Masanın üzeri cam örtüsünü kaldırıp masanın camından güneş alsalar daha mı tehlikeli olur?
kargalar gagalamaktan çok fidelerin toprağın üstünde dolaşmışlar o yüzden bir kısmında orta alanlar öldü.
hortum bağlattım şimdi bu durumda hortum başlığını yağmur yağma moduna getirip saksıların üzerinden geçiyorum. bu şekilde uygun mudur?
ayrıca ne kadar da bir sulamalıyım. her gün akşam 7 gibi uygun mudur mesela?
son olarak sadece humuslu torf toprak yeterli mi yoksa bahçe toprağı ve gübre alıp torfla beraber karıştıracaksam ölçüleri ne olmalıdır?
iyi günler dilerim