Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel
Tanıdığım herkesten ve eBay'dan aldığım bir çok atlasım oldu.
Açan yok. 
Varsa bunun bir kestirme yolu Allah rızası için söyleyin.
Lütfen 
|
İyi günler Sayın Jezebel.Yabancı bir metinden yaptığım çeviride 5,54,10 gübre ile açtırılabileceği yazıyordu.Yani fosfor oranı çok yüksek olacakmış.Fosfor çiçeklenmeyi tetiklermiş zaten dikilen bir çelik 3 yılda çiçek açmaya başlar yazıyor hatta bazen 4 yılda . Bir arkadaş ta ona en yakın gübre olarak 10-52-10 gübrenin piyasada olduğunu söylüyor.Soğuklama da istiyor yani kış mevsiminde 12-15 derece gibi oda sıcaklığından az serin bir ortamda bulunması gerekiyormuş.Bir de aşırı sulamadan kaçınmak gerekiyormuş tomurcuklandığı zaman.Bunları hepimiz neredeyse biliyoruz ama bu sonuncusu yani köklerinin taze oksijen alma isteği...Bunu anlatan kişi kılçık atlasına bile çiçek açtırmış olduğunu söylüyor hatta söyleyenler de var.Yani toprağı derin olmayacak üst taraftan kökleri biraz dışarda olacak böylece kökleri hava alarak çiçeklenecek dedi.Aslında biraz etraflı düşünüp bakdığımızda atlasların doğal ortamında ağaç gövde ve dallarında yaşadığını düşünürsek çürümüş yaprakların arasında geliştiğini köleri daima hava alabilecek konumdadır.Zaten havadar bir ortamı sevdiğini her zaman söyleriz.Ben de saksılarının havadarlığını artırmak için yeni değiştirdiğim saksılara yan taraflara küçük bir çok delik açıyorum bu deliklerden daha çok hava alacağını düşünmekteyim.Bende de tomurcuklanıyorlar sonra bu tomurcuklar ya dökülüyor ya daöyle kalıyor.Geçenlerde tomurcuğun biri 10 cm kadar uzadı büyüdü sonra düştü.Bazen yılbaşı çiçeği gibi yer değiştirilirse küser ve tomurcuklarını döker mi diye düşünüyorum.Aslında ben bu yıl atlas çiçeğimi görebildim sonunda o da saksıyla hazır aldığım pembe bir atlastı aynen söylendiği gibi üstten kökleri görünüyordu kestane toprağı vardı saksısında bir de perlit.Ara ara 3 defa çiçek açtı.Geçenlerde de hiç ummadığım bir tanesi night blooming cereus çiçek açtı ama hemen soldu.Öğreneceğiz işte bu gidişle...Bol çiçekli günler dilerim.....