Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karakedi
yapılanlara hayranlık duyuyorum..elektrik su gibi olaylarda dışarıya bağımlı olmayan yüzde yüz doğal yöntemler kullanılıyor ki bende inceliyorum..
|
Karakedicim
Şimdi dışarıya bağlı kalmadan su sorunlarını komşular kuyu açarak çözdüler diyelim. Bunu anlamak mümkün. Elektrik ihtiyaçları için bağımlı kalmadan nasıl doğal bir yol buluyorlar? Rüzgar enerjisi desem, çok pahalı ve zor iş... su değirmeni desem ehh o da dış kapının sokağa bakan lambasını bile yakamaz...
Bir anlatsan şunu, yani doğal elektrik olayını....
Seni de bunaltmış oluyoruz böyle abuk subuk sorularla...
Sen bu siteye geldiğinde şöyle bir hisse kapıldım:
Biz çocukken (Ben Adıyamanlıyım bu arada ) Nemrut dağına gelen tek tük turistler olurdu... Otel fazla yoktu o zamanlar... olanlar da otele benzemiyordu. Belki bundan belki başka nedenden.... bizim oraya çadır kuruyorlardı. Evimizin olduğu mahalle ağaçlarla kaplıydı. Çok büyük yemyeşil ağaçlar, kayısı, şeftali, nar, aklına ne gelirse o ağaçlardan vardı... hem de şehrin dibindeydi.. yani ulaşım sorunu yoktu.
İşte bu ağaçların altında çadır kuran sarı saçlı ve bize benzemeyen turistler olurdu. Biz de çocuğuz ya, o bahçelerde top mop oynuyoruz... haliyle misafir komşularımızla tarzan dili temelinde arkadaş oluyorduk...
Bizlere kutu kola, çikolata vs verirlerdi... ve hayatımızda ilk defa gördüğümüz kutu kola, meyve suyu ve hatta minik salatalık turşuları onlardı sanki... nasıl mutlu olurduk... nasıl anlatamam.
Nedense siz bana biraz o sarı saçlı, sevimli ve dost turistleri hatırlattınız...
Bir tek siz kutu kola, çikolata ve turşu vermiyorsunuz...