View Single Post
Eski 01-07-2014, 06:39   #100
gencgirisimci87
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-06-2014
Sn jinekolog1959, konu arasina giriyorum ancak yazilarinizin bir benzerine bu gune kadar internette rastlayamadim. Ilk hikayeniz A4 sayfa kagitlara basildiginda, yaklasik 35 sayfalik mini bir Roman'a donusuyor. Bu heyecani ve tutkuyu isin icine bu kadar guzel katmanizin yani sira, hic usenmeden saatler harcayarak yazdiginiz yazilarla, yillarinizin birikimini insanlara kolayca aktarabilmeniz ve ustelik bunu keyifli bir bicimde basarmaniz benim ender gordugum incelikte, ornek bir davranistir. Umarim butun emekleriniz uzun yillar konusulacak ve hayat verdiginiz bahcenizin saglam temelleri olacaktir. Size kisaca kendimden bahsetmem gerekirse, bende Ankara'liyim. Odtu'de lisans egitimimi tamamladiktan sonra yurt disinda calismaya basladim ve su anda da durum boyle devam ediyor. Hayatima heyecan geldigi su bir suredir o bahsettiginiz acemi cevizciler statusune aday olmak icin 2 arkadas kafa patlatiyoruz. Geldigimiz noktada sizinde daha once aldiginiz bir cok onemli karar gibi, alinmasi gereken en onemli kararin basindayiz. Yazinizin ufkumuzu acmasiyla bu ise gencliginde heyecani ile baliklama atlamak istemedik. Kisacasi yaziniza ulasmamiz bana kanlanmis 2 goze ve birazda frenlemeye mal oldu. Yani 5 senede bunce emek ve ugrastan sonra erisebildiginiz noktaya, kisa surede erisebilmek; dipsiz cukurlarda ip aramaya benzeyecek, her seyi sansa birakmak olacakti. Bizde her seyi ince eleyip sik dokumaya basladik. Her neyse, sizden bir konuda bize fikir vermenizi rica edecegim. Belkide en onemli adim olan araziye karar verme konusunda mevcut durumda 3 secenege kadar inebildik. Ancak bundan sonraki verilecek karar bahce icin hayati onem tasidigindan, bilgisine guvendigimiz ve saydigimiz her insanla konusmak istiyoruz. Su an Ankara'nin uzum baglari ile meshur Kalecik ilcesinde 700~800m rakimlarda, yakinlarindan dere akan ve daha onceleri islenmis 100dekarin uzerinde bir arazi bulduk. Etrafta ceviz bahceleride mevcut ve o bolgeye kar dusmedigi de bize soylendi. Bolgenin henuz toprak analizini yaptirmadik, iklimi Ankara'nin diger bolgelerine gore daha yumusak geciyor gozukuyor. Birinci secenek bu araziye Chandler ekmek, ikinci secenek bu araziye fernor ekip daha az risk alip geliri dusurmek. 3. secenek ise Bilecik Golpazari ve ya Kirsehir Kaman gibi ceviz agaclarinin meshur ve bol oldugu bolgelerde yogunlasip chandler ekimini yapmak. Ancak sunu belirtmemde yarar var ki ailem Ankara'da yasadigi ve benimde en az 2 sene TR'ye donusum zor oldugu icin, Bilecik veya Kaman ile ilgilenilmesi Kalecikten belki 3-4 kat daha zor olacak ve bahce bakimi icin basina koyacagimiz kisiye guven ustune kurulu olacak. Bu tercihler hakkinda cok ufakta olsa fikirlerinizi alabilirsek bizim icin cok makbule gecer. Minnet duyariz. Bunun disinda bilgi paylasimlarinizi takip etmek ve sizinle iletisime gecebilmek adina siteye uye oldum. Umarim sizin bahcenizide ortagimla beraber gorme firsatimiz olur. Size huzurlu be saglikli bir hayat diliyorum.

gencgirisimci87 Çevrimdışı   Başa Dön