View Single Post
Eski 30-06-2014, 21:34   #471
-Esin-
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altintasna Mesajı Göster
Güneş isteyenle, gölgeyi daha çok seven aynı saksı ve tenekedeyse sorun olur diye düşünüyorum. Bir de kimisi büyüyor, kimisi büyümüyor. Neden anlamıyorum. Balkondan güneş gidince fotoğraflarım. Çok teşekkür ederim şimdiden. =)

Kaktüs ve sukulenetler için çoğunluk aynı şeyi söylüyor: "Kurudukça ve haftada bir sula, geçirgen toprak, bol güneş." Hepsi aynı şeyi istese ayrı ayrı ülkelerde yetişmezlerdi. Zaten kimisi büyüyor, kimisi büyümüyor. =)

Arpa boyu yol alamadım daha xD

Başka zamana kaldı malesef. =(
Doğal ortamlarında ufak tefek farklılıklar vardır elbet ama genel olarak koşullar benzer ya da aynı koşulları tolere edip büyüyebilen türler çoğunlukta diyebilirim. Bazılarının büyüme hızları tür özelliği olarak da yavaş olabiliyor. Doğal yayılımları farklı olan bitkiler için her zaman ayrı şeyler istediklerini söyleyemeyiz, o türün ortaya çıktığı yer diğerinden farklıdır ve fiziksel bariyerler (dağ, nehir, uzaklık vs. gibi) iki farklı türün birbirinin alanına yayılmasını engelliyordur mesela. Neyse, siz sormak isterseniz fotoğrafları ekleyin, ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön