View Single Post
Eski 30-06-2014, 20:53   #51
sadro
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-06-2014
Yeni başlayanlara reçete

Arkadaşlar merhaba,

Konuları karıştırdım ama tam istediğim gibi bir cevap bulamadım. Öncelikle domatesle patlıcanı bile karıştıracak düzeyde ilgisiz biri olarak Oğlumun benim kadar ilgisiz ve bilgisiz olmaması için evimde ufak çaplı topraksız tarım mahiyetinde domates (ilk etapta en uygun bu olur herhalde diye) yetiştirmek istiyorum(z).
Piyasada Aerogarden adında satılan hazır bir ürün var 200 TL civarında. Ancak forumlardan araştırdığım ve resimlerden gördüğüm kadarıyla herkes yoğurt kaplarında, pimaş borularda bu işi kotarmışlar. Ancak hiç bir forumda bir bulldog'a anlatır gibi bir anlatım söz konusu değil İzlediğim videolardaki anlatımlarda da aynı şekilde bir reçete yok. Hep şu şekilde "Şimdi malzememizi alıp (malzeme nedir!!!) alttaki motordan gelen hava ile (ne motorudur bu !!!), solüsyon karışımını görebilirsiniz (nerden çıktı bu solüsyon)" gibi açıklamalar mevcut. Bu işi madde madde anlatan bir forum- konu- video- site varmıdır?
Örneğin:
1 - Yoğurt kabı alınacak (Yörsan olursa iyi olur )
2 - Solüsyon (Şu marka alınacak)
3 - Motor (Şu model olacak 1.6 olursa iyi olur)

vb. bir reçete bulabilirmiyim... Domatese ve diğer sebzelere olan saygım bu videoları ve forumları okurken çok arttı Bundan sonra o domatesi yerken en az 1 dakika saygı duruşunda durmayı düşünüyorum keza balkonumda saksıda topraksız olarak yetiştirmek isteyip beceremeyen sanırım ilk ben olacam

Not: Farklı bir konuda işlenmişse bilgi kirliliği için çok özür diler.

sadro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön