Merhaba
Terasta dereotu, maydonoz, kekik, fesleğen, reyhan, biber, cin biber, kokteyl domates yetiştirmeye çalışıyorum.
Tohumdan hepsi fide boyutuna geldi yalnız son günlerde sıkıntılar oluşmaya başladı. Forumda çok fazla konuyu okudum ama kafam iyice karıştı.
öncelikle kargalar saksılarımda dolaşıp bir kısmını kuruttu ben de rüzgar gülleri alıp çözüm buldum ama yine de zayıf görünüyorlar
bauhaus tan malzemeleri alırken genta humuslu torf toprak vermişlerdi ve bu yeterli olur demişlerdi acaba başka topraklarla karışım veya gübre filan da uygulamam mı gerekiyor.
iki günde bir akşam saatlerinde fısfıs yöntemiyle suluyorum az mı sulamış oluyorum.
ne yazık ki teras olduğu için çok fazla güneşte kalıyorlar. sabah 9 dan akşam 4 e kadar.
şu an bu halde oldukları için çok üzülüyorum toprak gübre vs. ne yapmak gerekiyorsa hazırım.
umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
bitkilere göre sorunlarım;
cin biber: seyreltme yapmam gerekiyor sanırım dalları zayıf görünüyor
maydonoz: kargalar bir kısmını öldürdü kalan kısımlarda da yaprakları küçük kaldı başladı ve toprağa doğru yayılıyorlar dik değiller.
biber: çok güzel büyüdü yalnız alt dalları sararmaya başladı, çiçek açıyor ama resimde de görüldüğü gibi iki gün içinde çiçeği kuruyor.
dereotu: çok cılız ve sararmaya başladı yine dik durmuyorlar.
kekik: sadece tohumlardan bölgesel çıktı bu şekilde bırakmalı mıyım?
sığmayanların fotoları aşağıda paylaşıyorum.
kokteyl domates: yaprakları hızlı bir şekilde solmaya başladı
feslegen: özellikle orta bölgedekiler kurumaya başladı. seyreltme yapmalı mıyım? öyleyse ne akdar aralıklarla dikmeliyim?
reyhan: toprağa doğru yayılıyor dik durmuyorlar. kökleri çok zayıf.
|