Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD
Temelde kalsiyumun toprakta yeterli miktarda mevcut olması lazım ama ne yazık ki kullandığımız çoğu toprak yeterli kalsiyum içermiyor o nedenle bitkilerin ihtiyacı baş gösteriyor.
Kalsiyum musluk sularımızda mevcut, musluk suyunu geniş ağızlı bir kapta üstü açık olarak 1 ya da 2 gün dinlendirerek bitkilerinizi (elbette sadece saf suyla yaşayabilen mesela etoburlar hariç) bu suyla sulayabilirsiniz ya da bitkilerinizin toprağına kalker ilave edebilirsiniz ya da yumurta haşladığınız suyla (elbette tuz kullanılmamış su olması lazım) 3-4 sulamada bir takviye sağlayabilirsiniz. Şimdi yapsanız faydası olur diye düşünüyorum...
Bildiğim kadarıyla ağzı açık 3 gün dinlendirilmiş maden suyu da kullanılabiliyor ama bunun kalsiyum ihtiyacını tam karşılayacağına dair net bilgim yok.
Mevcut sıvı besinler-gübreler de kalsiyum içermiyor diye biliyorum...
|
teşekkür ederim.ben zaten haşladığım yumurtanın suyunu çiçeklerime veririm. dahası kırdığım yumurta kabuklarını da kurutup bir güzel ufalatıp saksı topraklarına karıştırırım. ama gardenyama yapmadım.çok narin ve demir takviyesi yapılması gerektiğini söylemişdi çiçekçim.ben galiba geç kaldım.