Sizin yorenizin bir de Yoksul Yemez bugdayi vardir. Cok guzel, tombul tombul bir bugday... "Yoksul yemez, misafire yedirir" gibi bir anlami mi var, biliyor musunuz? Bizde adettendir, insanlar normalde yemedikleri gorece daha pahali (sadece parasal anlamda degil) yiyecekleri misafire verirler memnun etmek icin. Isminin bununla bir ilgisi olabilir mi?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe
Selam Sn.taşlıbahçe; Bu güzellikleri sayfamda görmek çok güzel. Harika olmuş buğdaylar ve işte şimdi beni taa 8-10 yaş çocukluğuma götürdünüz: Evet bu tamamı değil ara ara siyah kılçıklar..evet evet onları çok iyi hatırladım. İyi ki görmemi sağladınız. İşte onlar; Adının Karakılçık olduğunu bilmediğim ama çok iyi hatırladığım bizim buğday başaklarımız. Karakılçık adını sadece buğday alınınca duyardım. Ama başaklarla tanışıklığım çook eskidir.
Şimdi geriye kaldı türünün tükenip tükenmediğini araştırıp, öğrenmek..
Demek Cici Selvicik yanınızda..Ben de öperim onu ve annesini.
Fidelerden de çekimlerinizi yükleyebilrsiniz memnun olurum. Ben bloğunuzdan her ne kadar takibetsem de arkadaşlarımız da görsünler emeklerinizin verilerini.
Gidişiniz başladı demek artık. Gidiniz kardeşim oralar hayatın ta kendisi. Ben birkaç gündür bağdaydım gelmek canım istemedi. Yarın tekrar giderim..Çekiyor insanı doğa kendine..başka bir dünya sanki.
Şimdi de bloğunuza bakacağım hoşçakalın..Selam ve sevgiler..
|