View Single Post
Eski 25-06-2014, 21:17   #210
bay tömürcek
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Bu satırları okurken benim de içim sızladı, olsun üzülme sakın elbette her şey er ya da geç yoluna girer, bütün taşlar yerine oturur.
Benim de bir ara paskalyam vardı ama hiç çiçek açmadı sebebini anlayamadım da, zaten sonra suyu fazla kaçmış çürümüştü bir dahada paskalaya çiçeğine hiç rastlamadım. Yıl başı çiçeğim geçen sene benimki de çok yaprak döktü ama sonunda sebebinin fazla sudan kaynaklandığını anladım ve iyice kuruyana kadar sulamadım oda onun için çabaladığımı görünce yine yıl başında o güzel çiçeklerini esirgememişti. Yıl başı çiçeğide senin dediğin gibi bazen buruşuyor ( atlaslarda da var o huy ) dikkat ettim ki yazın sıcaklarında buruşup sonbaharda havalar iyice serinleyince düzelmeye başlıyorlar.
Taşlar sürekli oynuyolar abi ben sağa onlar sola bi yoluma dizmeyi beceremedim taşları zamanla olur inşallah dediğin gibi Paskalyam diktiğimde iki çataldı o sene bile açmıştı sonra her sene düzenli olarak açmaya başladı çiçeğin de sıkıntı yok da abi dediğim gibi yaşlandı artık Fazla suyu sevmiyolar paskalyalar olsun yılbaşılar olsun atlaslar olsun kökleri çürüyor ya da yaprak döküyolar. Yine eski yılbaşılardan bulursam yetiştiricem abi bu sene çok seviyorum çünkü Bi de kışın serin yer istiyor ısıtılan bi odada durursa tomurcukları falan dökülüyor çok açmıyor serin yerde çiçek ömrü de uzun oluyor

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön