Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahris
Siz ağaç yetiştirmeyi bırakın başka ticari işlerde bulunursanız daha başarılı olursunuz. Karlı ve masrafsız bahçeçilik yapmak için ağaç sökmeniz hiç doğru olmadığı gibi başkalarına da kötü örnek oluyorsunuz..
|
Sayın fahris, tam olarak anlayamadım.
Bizim yapmaya çalıştığımız bahçecilik kârlı ve masrafsız mı?
Sizin, sebze, meyve, fidan, ağaç yetiştirmeyle ilgilenip ilgilenmediğinizi bilmiyorum. Ama, "ben şu hataları yaptım, siz yapmayın ve kendimce tespit ettiğim doğrular da şunlar" diye yazarak ve fikir alışverişi yaparak başkalarına nasıl kötü örnek olabiliyoruz.
Bu arada başka ticari işlerde de bulundum ve hâlâ da ticaretin içindeyim. Doğduğumdan beri de bağ bahçe işlerinin içindeyim. Çiftçilik kadar, özellikle de meyvecilik kadar; emek, özveri, ilgi isteyen hiçbir meslek görmedim. Kısa yoldan para kazanmak istesem bu işlere elimi sürmezdim.
Ağaç sökmem mi sizi bu düşüncelere sevk etti?
Daha kârlı ve daha masrafsız olduğunu düşündüğüm için mi, ağaç sökmüşüm?
Böyle düşünüyorsanız kısmen doğru tespit etmişsiniz. Ağaçları söktükten sonra; ön tarafa otopark, iç kısıma düğün salonu, kenarlara çay bahçesi, arka tarafa oyun parkı, belki bir kenara da aquapark yapsaydım emin olun şuan para sayma makinelerini koymak için depo kiralardım.
Sayın fahris.
Keşke, on iki yıl boyunca;her sezon, soğuklar yakacak, dolu vuracak, hastalık olacak, rüzgar dökecek, iç yurdu yiyecek, yan yatacak, çamura batacak, para etmeyecek düşünceleri olduğu halde, yinede, hiçbir bakımını aksatmadan, kan-ter içinde emek vererek gözümüz gibi baktığımız ve çoğu sezon; aldığım hasatla yaptığım masrafın beşte birini bile kurtaramadığım için
söktüğüm ağaçlar hakkında olan yorumunuz kadar, söktüğüm ağaç miktarının beş, belki de on misli kadar (sayısını bilmem imkansız)
diktiğim ağaçlar hakkında da yorum yapmaya çalışssaydız.
Saygılar.