Sevgili Praecox,
Teşekkürüm biraz geç oldu, özür dilerim..
DC'lerimi dün kargodan alıp hemen evden çıkmak zorunda kaldım. Hasta bir misafirim vardı. Bugün hastahaneden sonra onu yolcu edip hemen eve onlara koştum.
Öncelikle, inanılmaz güzeller.. Hiç bu kadar güzel ve büyük-yetişmiş bir DC de beklemiyordum açıkçası, yapı marketlerde satılanları gördükten sonra. Hayran oldum. Hele o çiçeğinin rengi, zerafeti... Sanırım pek çok çiçeğimde yaşamadığım bir hayranlık uyandırdılar bende.
Eve gelir gelmez hemen gözümü karartıp saksılarına kavuşturdum onları. Ama elim ayağıma dolandı, ter içinde kaldım dersem hiç abartı yapmamış olurum. Anladığım kadarıyla stres yaşıyorlar, yaprakların tamamı geri doğru kıvrılmış durumda. Umarım sorunsuz kendilerini toplarlar.
Bugün dışarı almadım onları, balkon kapısına yakın (kapı sürekli açık) güneş olmayan ama çok aydınlık cam kenarında dinlenmeye aldım. Bu doğru mudur? Değilse yarın hemen balkona güneşe koyabilirim. Bir de çiçeklerin Drosera Capensis'i yorduğunu öğrenmiştim ama öyle güzeller ki hiç kesmek gelmiyor içimden. Yine de tavsiyenize uyarım. Çiçeğini keseyim mi?
Bana bu güzelliği yaşattığınız için, onları gerçekten çok kaliteli yetiştirdiğiniz için, ufacık değil gerçekten tam boyutunda bitkiler verdiğiniz için, onları sevip bizlere de sevdirdiğiniz için ve çok değerli bilgilerinizi paylaştığınız için binlerce kez teşekkür ederim..
