Sayın tiryaki ve sayın ahmettugrul55 teşekkür ederim.
Acemilik gibisi yok.Acemi şoför gibi, arabayı daha dikkatli kullanıp, gözlerimi dört, kulaklarımı sekiz açarak yoluma devam etmeye çalışıyorum.
Bu sabah bahçedeydim mesela salatalıkların alt yaprakları aşağıya doğru salmış kendilerini. Bi su olsada içsek diyolar. Sebzeler gibi hemen tepki vermese de ağaçlar içinde böyledir.
Çoğu defa sebzelere su verdiğimde, aşağıya sarkan yaprakların gözle görünür şekilde yukarıya doğru dikleşmelerini ve adeta dua eden eller gibi çanak şekline geldikleri izlerim. Bana teşekkür ettiklerini, abi allah razı olsun, su gibi aziz olasın demek istediklerini düşünürüm.
Sevmek, ilgilenmek, gönül vermek gerek.
İçinizde gün aydınlanırken büyümekte olan lahana içinden gelen kıtırtıları duyanalar beni anlıyolardır. Lahananın yanındaki arkadaşlara söylemesem duymazlardı, ben on metreden duyuyordum sesi. Abi sen delisin diyolardı bana.
Biz deli değiliz, diğer insanlar aşırı normal
Yoncaların da rengi hafiten koyulaşmaya hatta maviye dönmeye başladı.
Demekki benim arazi için sulama zamanı geliyor. İlk biçimi yapalım 1 hafta sonra sulayalım. Çoğu zaman ağaç sulama zamanına, özellikle derine kök salan yabancı otların durumuna bakarak, karar verirdim.
Bahçede uğraşırken gözlem yapmayı severim. İlginç noktaları not alırım, fotoğraf alırım, bazı uygulamalardan sonra oluşan değişimleri gözlemlerim, tecrübe ederim. Laboratuvar gibi bişey benim bahçe