View Single Post
Eski 13-07-2007, 17:18   #337
sabah
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Ali Bey Merhaba,

Eğer sizce uygunlarsa acerler arasında seçim yapmama gerek kalmayacak.

- Çoklu gövdeler için görüşünüz nedir?

- Kökler için dediğiniz gibi kış sonunu bekliyorum. Dalları budamak için de yazsonunu. Bir ara siz ve memet dal dizilebilir demiştiniz. Bu budama sonrası yapılacak işlem midir?

- Bizim bahçe çoğunlukla rüzgarlı bir bölgede. Anladığım ağaç toprakta olduğu bir kaç yıl boyunca sorun olmayacak.

- Ağaç topraktan saksıya alındığında ve sonraki yıllarda saksı değişimi yapılırken saksı büyüklükleri nasıl değişiyor? Diğer bitkilerde her değişimde bir numara büyüğü dediğimiz gibi bir kural var mı?
Üyelerin çalışma örneklerinden bir bölümde büyük saksı içindeki bir şimşirin hemen ufak bonsai saksısına alındığı gördüm de aklıma takıldı.

- Saksıda alınmış fidanlarda dallarda telleme yapılırken saksıya bağlama gerekmez, değil mi? Daha sonra kök azaltılıp saksı değiştirildiğinde saksıya bağlantı yapılıyor galiba, değil mi?

-Siz bonsai saksısı derken en son aşamada konulan küçük saksıları mı diyorsunuz?

- Salı toplantılarını zahmet edip yazdığınız için teşekkürler.

- Sizin kitap -kaçırmış olabilirim kusura bakmayın- tavsiyeniz olmuş muydu? . Başlangıç düzeyinde şekilsel gösterimleri çok olan, işlemler ile ilgili detaylı bilgi verebilen bir kaç kaynak verebilir misiniz?
Ayrıca merak ettim bu alanda klasik kabul edilen kitaplar var mıdır?

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön