View Single Post
Eski 24-06-2014, 16:49   #19
Seabert74
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Dünyada sadece 5 tane var, en büyük ikincisi bizde..
Ama böyle doğa harikası bir yer nasıl bilinmez ???
Geçtiğimiz haftasonu gittim.. Sırf Longoz'u görmek için çıktım yola.. Öğleden sonraya kalırsanız kalabalık başlıyor.. Saat; 15.00'den sonra nilüferler kapanmaya başlıyormuş..
Etraf kalabalık, piknikçi dolu.. Longozda ufak motorla gezinti yapabiliyorsunuz (sadece 1 tane var), isteyene de deniz bisikleti kiralanıyor.. Motor turu kişi başı 10 TL, 20 dk'lık bir gezi yapıyorsunuz..
Ardından longozun üzerindeki yürüyüş yolundan yürüyerek de etrafı gezebilirsiniz.. 600 metrelik yürüyüş yolunda 2 tane çöp kutusu vardı.. Yürüyüş yolunu longozun dışına kadar uzatma çalışmaları başlamış.. Piknikçiler yavaş yavaş dolacaktır ancak oranın havasını bozacagına inanıyorum.. O kadar hayvanın yumurtlama bölgesi imiş üstelik..Bir de o kadar bitki, çiçek, hayvana evsahipliği yapan bir yerde gelenlerin (deniz bisikletindeki grup) bağıra cagıra şarkı söylemesi de hiç hoşuma gitmedi..
Kelebekler vadisinde de benzer durumu yaşamıştım.. Heryerde "sessiz olun" uyarıları omasına karşın yürüyen bir grup "ay akşamdan ışıktır, yaylalar, yaylalar" diye başlamıştı...
Neden düzeni bozmaya bu kadar meraklı bir milletiz biz ??
Neyse herşey bir yana umarım bu degerin kıymetini bilir ve koruyabiliriz
Birkaç fotograf da benden

Eklenen Resimler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön