Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TreeKing
sana da helal olsun abi zorluklar bana vız gelir demişsin resmen  otlar makine ile mi biçildi? Bellemeyi de 2 metre çapında yaptıysan baya uğraşmıssın abi, kaç ağaç var?
|
Bahçe, ister küçük ister büyük olsun her fidana bir çocuğa bakar gibi bakmak gerekli. Dili olmasa da fidana dikkatlice bakarsanız size ne istediğini söyler. Suya, gübreye ihtiyacı varmı, (yeni sürgünlerin rengine ve yaprakların diriliğine bakınca anlaşılır) yapraklarda ve meyvesinde hastalık belirtisi ve üzerinde kurd gibi zararlı böcekler varmı (sık sık her fidan dikkatlice gözlemlenince görülür). Dolayısıyla fidanın iyi bir gelişim göstermesini istiyorsak bu gibi hususlara dikkat etmemiz gerekli. Bilhassa tınlı ve sıkı topraklar sıcak havalarda yarılıyor ve köklerin hava almasını önlemek için yılda 3-4 defa en az fidan köklerinin uzandığı yere kadar çapalamak gerekli. Fidanın gelişim gösterdiği aylarda sıra aralarındaki otlar fazla büyümeden biçilmeli ayrıca fidan diplerindeki otlarıda çapalayarak bertaraf etmeli. Ben, bunları zamanım ve gücüm yettiğince yapmaya çalışıyorum.
Hepimizin bildiği bir bir ata sözü misali "bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur".