View Single Post
Eski 24-06-2014, 11:10   #29
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili Münevver herşey çok güzel maşallah...
Ama mavişlerin maşallah maşallah çok güzel olmuşlar. Hele onları serinletme şekline bayıldım. Harika.
Ben de mavişlerime deneyeceğim inşallah. Fakat benim mavişlerin durumları hiç iyi değil maalesef. Dallarını siyah siyah minicik minicik böcekler sardı yaprakları kuruyor 3-4 gündür az bir deterjanlı su ile fısfıslıyorum, elimle böcekleri silkeliyorum; görme saksının altı simsiyah oluveriyor. Yani kurtarmaya çalışıyorum, bakalım inşallah başarabilirim.
sevgili yeniginecim.teşekür ederim. mavişlerin içinçok üzüldümbahsettiğiniz böceklerden benim sukulentin birisinde de oldu arap sabunu fısfısladım çok faydalı olduğunu söleyemiyeceğim.karıncalar sarmış durumda yani eko sistem bu olsa. bende bir süre müdahale yapmamaya karar verdim.bakalım karıncalar halledecekmi. isterseniz biraz üzerlerine odun külü ekin belki faykası olur ben denemedim. ama duymuştum.zararlı olacağını düşünmüyorum.olmadı kimyasal lardan medet beklemek zorunda kalıyoruz. bende sıcaklarla ne yapacağımı bilemedimkendimce böyle çözümler üretmeye çalışıyorum.sevgiler

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön