View Single Post
Eski 24-06-2014, 00:14   #2348
scpr
Ağaçsever

scpr's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2014
Sevgili YeniGine,

Ciçekleriniz için çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Umarım biran önce sağlıklarına kavuşurlar. Küpe çiçeğini çok tanımıyorum ama mavişler konuşun da araştırma yapmıştım. Mavişlerin en büyük zararlıları sümüklü böcek ve bitlermiş. Sanırım siz bitlerle (tabi o bahsettigin böcekler bitse) mücadelenizi arapsabunuyla yapıyorsunuz. Zaten çiçekleriyle size göz kırpıyor. Onu duyuyor gibiyim. "Sen kendini fazla üzme , ben iyiyim ve daha iyi olacağım" diyor.
Evet bu zararlıların yanı sıra iki hastalığa yakalanma riski yüksekmiş. Birincisi pas ikincisi mantar.
Pas hastalığı için;Pas yaprakların alt tarafında toz, kırmızımsı kahverengi ya da turuncu püstüller gibi görünüyormuş. Bu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp tekrarını önlemek için bir sonraki büyüme mevsiminin başında ıslanabilir kükürt ile bitkiyi tedavi etmek gerekirmiş.
Mantar için; eğer ki bitkinin kökünde siyahlıklar ve çürüme varsa toprakta yaşayan mantarlardan kaynaklı olabilirmiş. Bunun için toprağın kontrol edilmesiyle başlanılmalıymış. Sulama suyunun tahliye kontrolünü yapıp topraktaki bu mantarları temizlemek gerekirmiş. Aynı zaman da bitkideki hastalıklı görünen çiçek ve dallarında temizlemesi gerekiyormuş...

Bunlar benim yaptığım araştırmadan anladığım kadarıyla aktardığım bilgiler. Pas ve Mantardan kurtulmak için de detaylı bir araştırma yapmak da gerekir.

Yüzünüzde gülümseme eksik olmasın.

Sevgiyle kaıln...

Düzenleyen scpr : 24-06-2014 saat 11:18 Neden: Anlatim bozuklugu
scpr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön