Üç sıra (yaklaşık 100 kök) taze fasulye arasında çıkmayanlara (30 kadar) viyolde yetiştirdiklerimi monte ettim. Daha önce tohumdan ekmediğimiz kısa barbunyaları 45 lik viyollerde yetiştirmiştim. Boş bıraktığımız fasulyelerin yanındaki sıraya (iki çeşitte sırık olacak) iki fide bir yere ve araları 50 cm. olacak şekilde 23 kök diktim, artan iki yere ise tohum ektim. İki kök arasını ortalayacak şekilde ve derine kazık dikip çevresindeki dört fideyi bu kazığa sardıracağım. Bunun ziraatini yapan çiftçilerin uygulaması bu şekilde.
Yağmur, karpuz ve kavunların olduğu sıralara göllenme yaptığı için daha fazla zarar verdi. Diktiğim fideler ilk hallerinden geriye gitmiş.
Tohum ekim aşamasında savrulmuş karpuz ve bakliyat tohumları topraktan başlarını kaldırmış ve bizimle dalga geçer gibi pek çok yerde karşımıza çıkıyor. Ekmediğimiz halde bir kök patatesimiz dahi var.
Dahlia ve brachcome lar oldukça güzelleşti. Hercai menekşeler ise harika, bu kadar güzel açabileceklerine ihtimal vermezdim. Fotoğraflarını önümüzdeki günlerde eklerim.
|