View Single Post
Eski 23-06-2014, 11:09   #3321
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Bu yıl Ankara kırsalında ve bahçe evimizin coğrafyasında yılan sayısında çok artış var. Herkes şimdiye kadar olmadığı kadar çok sayıda yılanla karşılaşmış olmaktan şikayetçi. Komşuların kimi kükürt kimi katran denedi ama sonuç nafile.
Yılan sayısında artış olduğu doğrudur, biz de pek karşılaşmazdık. Soğuk tedirgin edici bir canlı.

Bu hafta biraz daha rahattım, en azından oturduğum sandalyeden fırlayıp fırlayıp kalkmıyordum ve bahçe içinde tedirgin de olsam dolaşıp, iş yapabildim. En önemlisi tekrar karşılaşmadık.

Kükürt, katran, müzik, rüzgâr gülü gibi şeylerin faydası olacağına inanmıyorum, ben. Oldukça geniş bir alan ve bu sayılanları hangi kıyıda hangi köşede uygularız?

Bir de bizim sağ ve sol kıyılarımız eni bir metreden fazla taş duvarla çevrili. Bu taş duvar tarla sahiplerinin yıllar içerisinde oluşturduğu, tarlasından çıkan taşları hep atarak oluşan doğal bir sınır. Oğlum ve eşim buraların bir yılan yatağı olduğunda hem fikir. Dikkat edeceğiz artık.

Biraz da çiçek adasındaki bitkiler seyreltme yoluna gidilecek. Örneğin bir kaç kök dikilen margarit papatyalar dört beş metrekare yer kapladı, aralarında her türlü canlı barınır.

Name:  papatyalar.jpg
Views: 1257
Size:  61.3 KB

Boyumu geçmişler.

Name:  papatyalar1.jpg
Views: 758
Size:  51.0 KB

Kirazları kesiyoruz. Doğru dürüst meyve vermiyorlardı ve hastalıklarıyla uğraşmak zor. Bir de buraya uygun değil sanırım, baştan hiç dikmesek daha doğru olurmuş. Yerlerine zeytin dikilecek.

Name:  kesilmiş kiraz.jpg
Views: 799
Size:  50.8 KB

Name:  kesilmiş kirazlar.jpg
Views: 820
Size:  58.7 KB

Kesilen dallardan çıkan kirazlar, onu da bahçede unutmuşuz.

Name:  kiraz.jpg
Views: 739
Size:  43.6 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön