Sitede kuslarla ilgili yazilanlari okuyunca kuslara olan sevgiden baya etkilendim.Yalniz kuslarla ilgili bölümde kanarya bolumu muhabbet kusu kadar aktif degil.Bundan 5-6 ay oncesinde bir kus edinmeye karar verdim.Yazin yazlikta kisin da apartman dairesinde bakacagim bir kus.Daha once 2 kez muhabbet kusum olmustu.Adi ugurlu idi.Hatta esimle o zaman nisanliydik.Ya ugurlu ya ben derdi.Ona olan sevgimi kiskanirdi yani.Neyse pet soptan harz roller oldugunu soyledigi bir kanarya aldik.Kafesiyle beraber 200 tl odedik.Basta cok guzel otuyordu.Sonra babamin bir arkadasi evde tuyunun cocuklarima ve bana zararli olacagini soyledi.Pasa erkek ve aldigimizda 8 aylikti.Cok guzel turuncu bir rengi vardi.Esimin is yerine gonderdim.Bir sure sonra esim otmez oldugunu soyledi.Hemen eve getir dedim.3 ay oldu hala kesik ince bir ses cikariyor.Name atmayi birakin otmuyor bile.Sitede yazilan her seyi denedim ama olmadi.Muhabbet kusu alsam mi diye dusunuyorum ama cesaret edemiyorum.Sanirim ikisi yan yana olmaz.Bide ben bahceye filan indigimde yanimda gotureyim benle birlikte dolassin diyordum.Kanarya hassas bir kusmus cereyanda falan kalmamasi lazim.Ne yapacagimi sasirdim
|