View Single Post
Eski 21-06-2014, 17:19   #614
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Önce Resimler-3

Önce Resimler-3

Name:  21-06-2014_11.jpg
Views: 991
Size:  51.3 KB

Mısır da ektik topraksıza. Çok nazlandı ama şu an keyfi gayet yerinde. Yine pet kola şişesi ve yine perlit ve yine domates için hazırladığımız besin...

Name:  21-06-2014_12.jpg
Views: 734
Size:  71.2 KB

Bunlar da biber çitillerimiz. Bunların keyfi hepsinden iyiydi. Taa ki güneşte bırakılana kadar. Keyifleri biraz kaçmıştı ama bir kaç günde toparladılar. Umarım yaşam ümitlerini kesmezler...

Name:  21-06-2014_13.jpg
Views: 659
Size:  58.6 KB

Bu resme iyi bakın. Çok bakın. Defalarca bakın. Çünkü bu resim için ayrıca makale yazacağım. Bu resime bakıp, benim gördüğüm şeyleri anlatmadan ne demek istediğimi asla anlamayacaksınız. Bu resim Türk Anadolu annelerinin karakterinin özeti bir resim. Makalede görüşmek üzere...

Name:  21-06-2014_14.jpg
Views: 702
Size:  56.2 KB

Bu resim de yaşam mücadelesine ikinci örnek. Toplu beyaz viyole ekili bu çiğeğin ismini bilmiyorum. Sarmaşık türevi bir şey. Beyaz çiçekleri var. Beyaz peynir yazan tenekede ekili pembe çiçeklar arası bayağı var. Bir yere tutunmazsa büyüyemezmiş. Sırf onun bu yapısını izlemek için bir ip ya da deynek asmadım yanına. Bugün şok oldum. Dün hafif rüzgar çıkmıştı. Pembe çiçeğe sarılmış ve dallarına bağ kurmuş. Ağaçlar toplantısında vermişlerdi tohumunu. Ektiğimde ne olduğunu bile bilmiyordum.

Yaşam neredeyse git onu bul der gibi arasındaki onca mesafeye aldırmadan pembe çiçeğe, rüzgarın da yardımıyla ulaşması. Ve sıkı sıkıya sarılması. Anlayana neler neler anlatıyor, bir kaç tohum ve birkaç bitki. Buram buram yaşam kokuyorlar. Bunları görünce bazen insan olduğumdan utanıyorum. Tabiat yaşam üzerine programlanmışken, insanlar bir birine ölüm kusuyor. Yetmiyor tabiata da ölüm kusuyor. On binlerce yıldır ne medeniyetleri kökünden söküp tarihin çöplüğüne atmış ama kendi dimdik ayakta duran tabiata, toplasan 30-40 yıl etmeyecek yaşam süresiyle gülünç bir şekilde kafa tutuyor insanoğlu.

Hepinizin izlemesini ısrarla tavsiye ederim. Cosmos diye Türkçe dublaja da çevrilen ve dizi halinde yayınlanan tabiatın doğuşu ve bugünü anlatan bilimsel bir dizi.

Milyar yıldır evrenin tek galibi tabiat ve doğa. Onuruyla asla oynatmamış. Zaten onun onuruna göz diken tek yaratık insanoğlu. Hal böyle iken, üç beş lira için tabiatı katledenler, üç karış toprak için kafa kesip top oynayanlar, daha ileri gidip kendini tanrı ilan edenlere inat milyar yıldır ne uygarlıklara, ne savaşlara, ne yok oluşlara şahit olmuş ama bir türlü onu örnek almamızı başaramamış.

Bu iki örnek resim o yüzden çok önemli. Biz umurlarında bile değiliz. Onlar sadece yaşamak istiyor. Yaşıyorlar da. Bir birlerini yok ederek değil, bir birlerine destek olarak.

Bir avuç toprak, üç beş damla su yetiyor onlara. Önümüze serilen trilyon metre kare toprak, trilyon metre küp su ve tabiatın bize sunduğu on binlerce nimetler tek bir insana bile yetmezken...

Name:  21-06-2014_15.jpg
Views: 653
Size:  69.6 KB

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön