View Single Post
Eski 21-06-2014, 16:50   #611
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Önce Resimler-1

Önce Resimler-1

Kola şişesi (2.5 lt) kesildi, Volkan arkadaşımızın yöntemiyle folyo kaplandı, 20'lik damlama malzemeleri bu şişe için yapılmış 20'lik conta tam şişe kapağına oturuyor, 20'lik ten 16'lığa redüktör parça ile geri dönüş borusuna tahliye verdik. Biberin durumu harika...

Name:  21-06-2014_01.jpg
Views: 923
Size:  46.7 KB

Bu çiçek artık beni korkutuyor. Bulunduğu kabın üç dört misli büyüdü. Daha da durmuyor. Görenler daha önce bu çiçeğin bu kadar büyüdüğünü görmediklerini söylüyorlar. Tabi ben onların yalancısıyım. Tamamen perlit içerisinde. 20 litrelik turşu kovası ve domates besiniyle besleniyor..

Name:  21-06-2014_02.jpg
Views: 874
Size:  73.5 KB

Çiçeklenmesi harika...

Name:  21-06-2014_03.jpg
Views: 860
Size:  70.6 KB

Bu da dalından kopartıp ektiğim yine aynı çiçek. Çok kısa bir sürede büyümeye başladı. Ama yeri küçük geliyor gibi. Bunu da kovaya koyup öyle büyüteceğim bugün. Bakalım sonuç ne olacak.

Name:  21-06-2014_04.jpg
Views: 906
Size:  56.4 KB

Tabiat nelere kadir. Bu resimdeki detay, yaşamın canlılar için ne denli önemli olduğu ve yaşam için nasıl bir yol takip ettikleri. Buna benzer bir resim de çiçeklerden örnek göstereceğim birazdan. Burada kökün dibinden bir filiz verdi domates. Ellemedim. Büyüdü biraz ama büyümesi yavaş. Sonra yan yattı yine ellemedim. Sağa doğru sürekli uzadı. Sonra şuan ki görüntü meydana geldi. İlk bulduğu iple sarılmış dala yaslandı ve yukarıya doğru sürekli büyüdü ve üzerinde artık çiçekler var.

İşte bu tabiatın ta kendisi. Yaşam kokuyor her yanı. Yardımlaşma. Yaşam için bir diğerini yok etme değil, yaşam için kendisinden büyükten yardım alma. Yaşam için bulunduğun yer uygun değilse ortamı arama ve bulma. Ve mutlaka yaşama. Yaşamdan vazgeçme yok...

Tabiat böyle kurallar koymuş. Ve bu kuralları bozan tek canlı sanıyorum insanlar. Çok şey yazılır da... Neyseee...

Name:  21-06-2014_05.jpg
Views: 630
Size:  64.2 KB

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön