View Single Post
Eski 21-06-2014, 10:57   #297
ateşkaptan
Ağaç Dostu

ateşkaptan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duvane Mesajı Göster
Sevgili "ateşkaptan",
sizin önerdiğiniz 2 aşamalı çilek besin formülünü uyguluyorum. Yeni doğan yaprakların %80'i uç kurumasıyla başlayıp 1cm olunca ölü çıkıyor. Gövdesi sağlıklı hepsinin ama yaprakları kuru. Sorun ne olabilir?
151 nci sayfamda bulunan formül, bu forumda şimdi aramızda olmayan yani forumdan ayrılan bir arkadaş tarafından önerilmiş idi.

Şahsen ben de denedim. Ama sonuç pek iyi olmadı. Sizin dediğiniz durumlar oluşmadı ama, Çok hızlı bir gelişme ile pek az çiçek verip, hemen stolon oluşturdular.

Böylece; deneme başarısız olmuş ve formülün pek sağlıklı olmadığı test edilmiştir.

Aşağıda alıntıladığım. tek evreli çilek formülü denenmiş formül olup, geçen yıl onu denemiştim ve çok başarılı olmuştum.(Jones, 1983) Her ne kadar sonbahar da uygulandığı belirtilse de, ilk baharda da iyi sonuç vermiştir.

[(Hem Katı ortam kültürü (Perlit+Torf) Hem de NFT Sisteminde ve Sonbahar da uygulanmıştır.) Ben bu solüsyonu ilkbaharda uyguladım.

Araştırmada kullanılan besin eriyiğinin içeriği her iki sistemde
N 200, P 37, K 208, Ca 167, Mg 49, S 64, Fe 1.53, B 0.46 , Mn 1.16, Zn 0.09, Cu 0.03 ve Mo 0.02 mg/l olarak düzenlenmiştir. (Jones, 1983;
Tanrısever ve ark., 1998). Tanklardaki besin eriyikleri günlük olarak
kontrol edilerek EC 1.8-2.2 dS/m, pH 5.5-6.5 seviyesinde tutulmuştur.]

Bun dan böyle, daha önce uygulanmış formüllerden başkasını kullanıp da, bir sezonu kaybetmem.

Şimdi, çileklerin yerine marul diktim, Ramazan'a yetişecek mi bakalım.

Name:  7.jpg
Views: 1708
Size:  45.0 KB

Deneye, deneye işin doğrusunu bulacağız.

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön