View Single Post
Eski 21-06-2014, 01:06   #3319
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Sel baskını için öncelikle geçmiş olsun diyorum. 2009 da bende yaşadım bahçe evimde sel felaketini. Arabaları bile yerinden oynatıp sürüklemiş bir kaç aile boğulma tehlikesi bile yaşamıştı. Bu bakımdan salt bahçe faaliyetlerine zarar veren sel felaketlerini biraz daha hoş görü ve metanetle karşılamak gerektiğini düşünüyorum.

Bu yıl Ankara kırsalında ve bahçe evimizin coğrafyasında yılan sayısında çok artış var. Herkes şimdiye kadar olmadığı kadar çok sayıda yılanla karşılaşmış olmaktan şikayetçi. Komşuların kimi kükürt kimi katran denedi ama sonuç nafile.

Ön komşum 15 gün kadar önce bahçesinde süs havuzunun kenarında 2 metreye yaklaşık yılan görmüş. Cepten arayıp haber verdi. Bende fotoğraflamak için makinemi kaptım ve yılanın tam konumunu bilmeden görüntülemek için pozisyon aldım.

Komşum verandasının sürgülü kapısını araladığı anda, kapı gürültüsünden ürken yılanın havuzun üzerinden uçarak ya da yüzerek şimşek hızıyla kaçtığına şahit oldum ama fotoğraflama imkanım olmadı.

Bizde de tedbir olsun diyerek artık bahçeye sürekli müzik yayını yapıyoruz. Maksat gürültü olsun yılan kaçsın diye. Allaha şükür bu uygulamadan bu yana karşılaşmadık yılan ile. Birde bahçenin her yanına rüzgar gülleri yerleştirdik. Bunlar rüzgarın yönüne göre yön değiştiren kuş, balık, horoz görünümlü rüzgar gülleri. Rüzgara göre devamlı sağa sola yön değiştirip kuyruklarındaki pervaneleri döndüren tür den şeyler. Sanırım bir hayli faydası oldu ki hiç yılanla yüz yüze gelmedik.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön