*** kaktüs 12 ,sanırım aynı yerden almışız lithopsları sadece sizinkinin türü farklı

Günlerce bu siteyi okudum aldığım kişi banada tazyikli su ile yıkamamı ve o şekilde bir hafta 10 gün bekletmemiş söyledi sadece 2 tanesine bu işlemi yaptım açıkcası zor kurtardım yapmak **** yapmamak size kalmış fotografı üstte sürekli buluşmalara ne yapabileceğimi sordum.
Ben aynı sizinkiler gibi kökleri ayırdım ,saksının altına toprak akıp gitmasin diye tül parçaları yerleştirdim bunu yapmayadabilirsiniz sonra lav taşı yerleştirdim 1 cm kadar, üzerinde lithops toprağı özel almıştım (perlit ,vermikülit ,dere kumu ,,lava taşı ve ital torf ,pomza taşı kırığı karışımı)yerleştirdim saksıyı üstte 1 cm kalana kadar doldurdum hafifçe bastırdım çok sıkıştırmadım toprağı sonra kalem yardımıyla delikler açtım kökler uzun malum açtığım deliklere kök kısmını yerleştirdim yanllız dikkat edin ,gövdenin 1/3 i toprağa girecek ,ben bir saksıya boyutuna göre 8 ila 17 tane yerleştirebildim.en üst 1 cm lik kısma da elinizde dere kumu varsa koyun yoksa lav taşı da olur.anlamadığınız yer olursa sorun .
Kolay gelsin ben çok uğraşmıştım