View Single Post
Eski 20-06-2014, 13:03   #1328
verdoque
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Merhabalar,

Geçtiğimiz haftasonu bir kısmı bostan olan diğer kısımları kullanılmayan, yabani otları biçtirip yerinde bıraktığımız Kayseri Bünyan'daki arazimizde otlardan görünmeyip geçen seneden beri bir köşede bekleyen ambalaj ve naylonları alıp attık. Naylonların içi bilimum böceklerle dolmuştu. Makas böceği vs. çeşit çeşit böcek. Naylonlardan birini attık diğeri de böcekler biraz dağılsınlar diye bir süre kenarda bekledi.

Bu sabah bahçeye giden annem bostanda her tarafın bir çeşit böcekle örüldüğünü görmüş, panikle beni aradı. Çok net olmamakla birlikte ekteki fotoğrafı gönderebildi. Toprak üstü bu böceklerle örülü imiş, ayrıca biber, gül ve asmalarda da bol miktarda varmış. Sulayarak kaçırmaya uğraşmışlar, haşere ilacı var, yapalım mı dediler arkasından Ben de ilk fırsatta böceklerden örnek alıp bir ziraat mühendisine göstermelerini söyledim. Panik yapmayın dedim vs. Ama bir an önce çözüm bulmam lazım, yoksa bahçenin durumu çevre bahçelerden birinin şu ilacı yap geçer demesine bağlı

Benden habersiz ilaç yaparsanız ölümü görün dediğim bahçede böcek istilası var ne yapmalıyım Bu böcekler zararlı mıdır, daha fazla çoğalmadan dağılma ihtimali var mıdır?

Eklenen Resimler

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön