Herkese selamlar 5 günlük tatilin ardından bu gün eve döndüm gitmeden önce perlit ortamında ekili salatalık perlit torf karışım ortamındaki domateslere küçük bir kafa motoruyla çileklerin zaman ayarlı prizine (günde üç defa 15 dakika) bağlayıp basit bir otomasyon yapmıştım bir miktar besinli su hazırlayıp kenara bıraktım eksilen besinleri tamamlaması için kayın valideden rica ettik sağ olsun ilgilenmiş hazırladığım besinler ec değerleri normalin yarısı kadardı daha önce forumda okumuştum bu şekilde tamamlama ile ec çok yükseliyormuş onun için öyle bir taktik yaptım bu arada kudret hocam ec metre hazırlamış sağ olsun ama tatilde olduğum için gönderemedi yarın irtibata geçip onuda isteyeceğim sanırım gelince daha bilinçli besin hazırlayabilirim çeşme suyuna hazırlıyorum ve çeşmeden akan suyun ec sini bilmiyorum onuda bir ölçmeli ve gerekirse evde kullandığım ters osmos arıtıcı dan hazırlarım besinli suyumu neyse bitkilerin durumuna gelirse domatesler meyve bağlamıştı bir kaç tane bezelye büyüklüğünde bıraktım nektarin büyüklüğünde buldum üst çiçeklerde meyve tutumu başlamış salatalık çiçek dolu dibine biraz çiçek dökülmüş meyve yok erkeğini dişi sinide bilmiyorum bakalım gözlemeye devam biberler balkonun en son üyeleri gelişmeye başlamış sıkıntı yok çilekler maalesef hasta gitmeden önce başlamıştı netten araştırdığım kadarıyla antraknoz teşhisi koydum özellikle genç yapraklar uç kısımlarından yanıyor yaprak saplarının bazılarında kararma var fotolar aşağıda saygılar...
|