View Single Post
Eski 19-06-2014, 12:31   #180
gökhan07
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi popeye42 Mesajı Göster
Sn gökhan 7yorumlarınızı bekliyorum
Sayın popeye42, 15-20 gün sonra pet şişeyi dikkatlice alın, dilcikli aşıları fidancılar genelde sera ortamında yapıyor ve toprak kullanmıyor onun için aşı yeri sadece bantla sarılı olarak aşı tutup sürüyor. ( aydınlık ortamda )

Topraklı da ise aşı yeri karanlıkta kallus oluşturduğu için toprağı aldığınız zaman güneş ışığından etkilenebilir. Toprağı aldığınız zaman bir süre aşı yerini güneşten koruyun. ( Alüminyum folyo veya beyaz plastik boya olabilir )

Sürgün göz aşıları genelde kışları sıcak geçen bölgelerde yapılır, aşı çok gelişemeyeceği için soğuk bölgelerde kışın zarar görür.

Sürgün göz aşısını yapın ama tutmama riskine karşılık biraz üstten yapın ki seneye tekrar aşı yapmak için yeriniz kalsın. Tutan aşıları kışın mutlaka soğuklardan koruyun ya da ağustosta göz aşısı yapın. Bulunduğunuz iklim sert bir iklim bana kalırsa ağustosta durgun göz aşısı yapın ve aşı yerini kışın toprakla örtün.

Daha önce ki mesajlarımda da belirttim aşı yeri her zaman oksijen ister.
Dilcikli aşıda bandı sararken ara ara boşluk bırakmak gerekiyor, hem acı suyun tahliyesi için hemde aşı yerinin oksijen alabilmesi için.


Düzenleyen gökhan07 : 19-06-2014 saat 14:19
gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön