View Single Post
Eski 18-06-2014, 21:44   #452
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Merhaba sn yeşilperest

Aramıza ve bonsaiye hoş geldiniz.
İlk aşamalarda bu tür sabırsızlıklar normal
Taflan bonsai için oldukça uygun ve sıkça da kullanılan bir tür zaten ancak sizin fidanınız çok da uygun ve gelişmiş bir aday değil, daha doğrusu bonsai süreci gelişmiş gövdeli bir adaya nazaran çok daha uzun sürecek durumda. Fakat öte yandan, bu birazda sizin ne büyüklükte bir bonsai yapmak istediğinizle alakalı.

Eğer küçük boy bir bonsai istiyorsanız hemen şimdi üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz, ancak daha kalın, örneğin 2-3 parmak kalınlığında bir gövdeye sahip bir bonsai olsun istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey ya çok büyük bir saksıya almak ya da toprağa indirmek olacaktır.

Budama işlemleri için bahar mevsimlerinin başı en uygun zamandır ama köklere müdahale için sadece ilkbahar başını/kış sonunu beklemenizi tavsiye ederim.

Başarılar...

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön