View Single Post
Eski 18-06-2014, 20:12   #2012
musk
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
İthal bitkilerde böyle bir durum var ne yazık ki. Albenisine vurularak almadım, zira bahçeye diktiğim de yıllar önce böyle ithal bir bitkiydi ve saksı değişimi, bakım eksiklikleri derken ölmek üzereyken bahçede yeniden hayata tutundu ve her yıl çiçeklendi. Yine de tavsiye olarak önerilenleri seve seve uygulayacağım tabii ki. Benim beceremediğim konunun ne olduğunu keşftmem sizler sayesinde bu sayfa adına ve bana bir artı olur.

Bu iç mekanda bakacağım bitki için de yine Sn. musk' ın izlediği yolları uygulayacağım. Toprak harcı düşüncem için olumlu ya da olumsuz yönde bir fikriniz olursa dikkate almak isterim, Sn. musk.

Teşekkür ederim.
Sayın Kelebek çalısı
bahsettiğiniz hazır toprakları gardenia ya kullanmadım ama asidik ise uygun olur sanırım. Çay konusunda hiç fikrim yok.
Saksısından çıkardığınızda büyük ihtimalle Torf/cocopite dikilmiş olduğunu göreceksiniz.
Benim kullandığım harç yarı yarıya cocopit ve burda çuvalla satılan sihirli toprak diye bir toprak var onu kullanıyorum. torf da eklenebilir, artı perlit ve vermiculit de ekliyorum bir miktar de pelet humus. Geçirgen bir harç olsun onemli olan o.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön