View Single Post
Eski 18-06-2014, 20:30   #2010
musk
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Bahçedeki gardenya bir türlü keyiflenmiyor. Aslında normal bu durum. Ben gereğini yapmıyorum. Yapmadıklarım ve yanlışlarım var bunların farkındayım. Yine de çiçekleniyor bana rağmen, koşullarına rağmen.

Yaptığım tek şey bahar ve yaz dönemi demir sülfat takviyesi yapmak. Sulamak. Yapmadıklarım ise gölgelendirme, toprağı ıslah etme, zararlı avına çıkma, düzenli besin verme. Bunlari hep ihmal ettim. Bakalım, biraz düzene sokmaya çalışacağım.

Yağmurlar başladığında ve kış döneminde güneşin eğimli gelişi ile toprak aylarca çamur kalıyor. Çünkü çok killi. Bunu iyileştirmek için neler yapabilirim, bu yönde hareket etmeliyim. Şu dönemde yanındaki Mahonia yı budadığım içim ögleden sonralara kadar güneş içinde kalıyor. Gölgelendirme tülü ile bir çözüm bulmalıyım. Diğer besin takviyelerine ise düzenli devam etmem şart. Olmuyor işte eğer eliniz sürekli üzerinde olmuyorsa.

Eklenti 503125

Eklenti 503126

Eklenti 503127

Eklenti 503132
Bahçenizdeki gardenianın ciddi şekilde demir sıkıntısı var. Her ne kadar demir vermişseniz de bitki bu demiri kullanamamış. Büyük ihtimalle toprağınız kireçli veya nötr. Toprağa belli sürelerde limon tuzu veya sirkeli suyla sulama yaparsanız verdiğinizi demiri de kullanabilir sanıyorum. Bahçenizde çam varsa dökülen ibreleri de toplayıp gardenianın altındaki toprağa karıştırın o da toprağı asitlendirir . Demiri alabildiği zaman ev için aldığınız gardenianın yaprakları gibi yaprakları koyulaşacaktır.

Saksıda gardenianızın yaprak sıklığı geçici. Yetiştirme ortamında hemen çiçek açması için büyük ihtimalle verilen hormonlar neticesinde böyle sk gelişiyorlar. Bir müddet sonra dalları uzayacak yaprak araları açılacaktır.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön