View Single Post
Eski 17-06-2014, 22:31   #1319
mesutik
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-06-2014
Öncelikle merhaba, kısaca kendimden bahsedecek olursam İstanbulda yaşıyorum ve Üniversite öğrenciyim ve 1 haftadır bonsai sayıklar duruma geldim. Bonsai yetiştirmek istiyorum ve az çok araştırma yaptım. Tohumdan yetiştirmek uzun zaman aldığı için ve bulunduğumuz mevsim bildiğim kadarıyla birçok tohum için ekime uygun değil. Hawaii köklendirme methodunu araştırdım çünkü Hadımköyde arsamız var ve 15 yıllık meyve ağaçları dikili ancak köklerin çıkması 3 ay gibi bir zaman alıyor ve eylül-ekim gibi ağaçlar uykuya yatıyor diye biliyorum kökler çıktığında ağaç uykuya yatarsa kökleri besleyemez ölür diye düşündüm eğer yanlışsam düzeltin belki 1-2 ağaçta bu haftasonu deneyebilirim. O yüzden başlangıç olarak en kısa yoldan bauhaus tan küçük boy bir bonsai almaya karar verdim hem pratik olur benim için hemde ilk ağcımı erken edinmiş olurum daha sonra kışta tohum eker ilkbaharda hawaii köklendirmesi yaparım diye düşünüyorum. Ancak bauhaus ta 3-4 farklı tür gördüm bunlardan hangisinin cinsi nedir ve hangisi başlangıç için uygundur özellikle hızlı büyüyen bir ağaç olması tercihimdir ve genellikle çınar gibi gövdesi ve dalları kalınlaşan güzel yapraklı bir ağaç istiyorum. Resimleri ekliyorum eğer hangi ağacın cinsinin ne olduğunu ve hangisini daha uygun olduğunu söylerseniz memnun olurum. Bu arada ağaçlara içerde **** katlanır cam olan balkonda bakabilirim yani balkonun 1-2 camını açtığımda dış mekan bitkisi için uygun olacağını düşünüyorum ve balkon doğu ya bakıyor ev güneş almaya müsait akşam saatindede arka odalara güneş vuruyor orayada alabilirim eğer güneş isterse.
1.Resim(en soldaki):
View image: IMG 20140615 193755

2.Resim:
View image: IMG 20140615 200303

3.Resim:
View image: IMG 20140615 193811

4.Resim:
View image: IMG 20140615 193805

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

mesutik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön