Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sevgili akçabardak, öncelikle geçmiş olsun, ameliyatınızı sağlıkla atlatmanızı dilerim.
Bahçe ve bitkileriniz, almış başını gidiyor maşallah. Hele o dev liliumu çok sevdim.
İlk aldığım yıl çok güzel açan pembe liliumum iki senedir açmıyor. Yerini hiç değiştirmedim, ondan mı acaba? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Sevgi ve sağlıkla kalın.
|
Sevgili SDurul iyi dilekleriniz için yürekten teşekkür ederim.
Evet bahçem havaların da biraz serin gitmesinden dolayı oldukça güzelleşmeye başlamıştı lakin ben şu sıralar sıkıntılarımdan dolayı ilgilenemez oldum, durumum böyle olunca iyice hevesim kaçtı, görüntülenecek çok fotoğraf var ama kendimi düşünmekten bitkilerimi düşünemez oldum.
Dev liliumla ilk defa geçen sene tanıştım o yüzden liliumlar hakkında pek fazla bir bilgim yok, geriye dönüp baktığımda geçen sene tek bir tane çiçek açmış, bir tane de beyaz olandan almıştım bununla birlikte fakat beyazı yaşatamadım.
Dev liliuma geçen sene ne yapacağımı bilemediğim için kuruyan çiçeğini bile koparmamıştım ve tohum dönüştü, tohum kısmı iyice kuruduktan sonra kopardım ama sap kısmı yem yeşildi uzunca bir müddet kurumadı, gün günden suyunu azaltmaya başladım sapının kuruyup düşmesini sağladım, sapı düştükten sonra hiç su vermedim soğanı da sökmedim kışı o şekilde geçirdi, Mart ayında Ankara'dan döndüğümüzde lilium 3-4 ay boyunca susuz kalmasına rağmen yeşermeye başladığını gördüm, yani toprak ve saksı değişimi fırsatı olmadı hatta bir soğan ken ikinci senesinde ikitane oldular.
Sonuçta çok dayanıklı bir çeşit olduğunu anladım, yalnız diğer bitkilere besin verirken onu da ihmal etmedim bilerek ya da bilmeyerek ama beni çok mutlu etmiş oldu, çok ta güzel kokusu var Sevgili SDurul. Sevgilerimle, saygılar selamlar.