Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari
Kardeşim Tömürceğim; Kılıç çiçeğinin saksısını biraz küçük tut, kökleri toprağını iyice sarsın ve de sıkışsın sulamasını azalt ve biraz güneş görsün bak gör nasıl çiçek açıyor. 
Gloxinialardan aldığım yaprakları genelde direk torağa dikip, üstüne de pet şişe koyup sera etkisi yapıp cam kenarına yerleştirip 40 gün beklerim sonra dışarının havasına azar azar alıştırarak pet şişeyi tamamen kaldırırım. Tutmayacak olan yapraklar genelde ilk 10 gün içinde bozulup gidiyor. Bu sayede sayısız gloxinia üretmişimdir. Bu işlemi ilk baharda yaptığımda tutma oranı daha iyiydi, çünkü tek yapraktan diktiğim için tüm sezon boyunca sadece toprak altındaki soğanını geliştiriyor ve dikilen yapraktan besleniyor. Sonbaharda ise dinlenmeye giriyor (bu süreç boyunca dikilen yaprak ölebilirde yaşayabilrde sorun değil) bir sonraki ilkbahardan itibaren yaşamına normal şekilde devam ediyor. 
Tohumdan yetiştirmesi de kolay, tohumları ektikten sonra sulayıp saksının üstünü şeffaf poşetle kapat 20 gün içinde filizleniyorlar ama burada önemli olan tohumdan yetiştirdiklerinin ayırma işlemi malum tohumdan yetiştiği için soğanları geç olgunlaşıyor bu yüzden ayırırken köklerine dikkat etmek lazım (tohumdan yetiştirdiklerimde var ama dışarıdalar yarın unutmazsam resmini çekip paylaşırım)
|
Abicim kılıcım 1.5 kg yoğurt kabında küçük yani saksısı ama ben onu dikerken tamamen cocopeat kullandım çiçek açmasında sorun olur mu acaba? Sulamasını azar azar ve seyrek aralıklarla yapıyorum abi ama aklıma takılan soru cocopeate dikili olması çiçek açmasını olumsuz etkiler mi sorusu
Valla dediğim gibi menekşelerin dilini çözdüğümden bana çok kolay geliyolar, sen de menekşeden daha kolayıma geliyo diyosun abi bunların dilini öğrenmekte sanırım marifet

Seneye bidaha denicem, hatta ağustosta evime döndüğümde bulabilirsem ozaman alıyım ben, biraz uğraşıyım bakalım şu çiçekle

Hatta abi belki sen benim için bikaç yumru üretirsin yapraktan ne dersin?