View Single Post
Eski 17-06-2014, 19:05   #175
lusoari
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Abicim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim Gloksinyaları ilk denememde başarılı olamayınca bu sene heves edip almadım ama heryerde görüyorum üyelerin yetiştirdiklerini falan içim gidiyor kendimi zor tutuyorum seneye bikaç saksı alıp tekrar denerim belki. Tohum yapmayı denedin mi abi gloksinyalardan? Ve yaprak olarak suda yumru verdirip mi üretiyosun? Kesince atmayıp dikiyorum dedin ya gövdelerini mi dikiyosun yoksa olduğu gibi? Gene ahiret sorusu gibi soru sordum valla

Kılıç için de dediğin gibi ben de besin vermeye başlıyım abi benimki daha 1 yaşında bile değil ama besin verince belki seneye açmaya karar verir. Çünkü geçen sene halam için bi kılıç dikmiştim, yanlarından iki tane yavru verip büyütmüş diktiğim büyük kök çiçek açmış ve hiç besin vs. vermeden. Balkonda duruyordu ama onunki, kışın içeri oturma odasına alıyor.
Kardeşim Tömürceğim; Kılıç çiçeğinin saksısını biraz küçük tut, kökleri toprağını iyice sarsın ve de sıkışsın sulamasını azalt ve biraz güneş görsün bak gör nasıl çiçek açıyor.
Gloxinialardan aldığım yaprakları genelde direk torağa dikip, üstüne de pet şişe koyup sera etkisi yapıp cam kenarına yerleştirip 40 gün beklerim sonra dışarının havasına azar azar alıştırarak pet şişeyi tamamen kaldırırım. Tutmayacak olan yapraklar genelde ilk 10 gün içinde bozulup gidiyor. Bu sayede sayısız gloxinia üretmişimdir. Bu işlemi ilk baharda yaptığımda tutma oranı daha iyiydi, çünkü tek yapraktan diktiğim için tüm sezon boyunca sadece toprak altındaki soğanını geliştiriyor ve dikilen yapraktan besleniyor. Sonbaharda ise dinlenmeye giriyor (bu süreç boyunca dikilen yaprak ölebilirde yaşayabilrde sorun değil) bir sonraki ilkbahardan itibaren yaşamına normal şekilde devam ediyor.
Tohumdan yetiştirmesi de kolay, tohumları ektikten sonra sulayıp saksının üstünü şeffaf poşetle kapat 20 gün içinde filizleniyorlar ama burada önemli olan tohumdan yetiştirdiklerinin ayırma işlemi malum tohumdan yetiştiği için soğanları geç olgunlaşıyor bu yüzden ayırırken köklerine dikkat etmek lazım (tohumdan yetiştirdiklerimde var ama dışarıdalar yarın unutmazsam resmini çekip paylaşırım)

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön