View Single Post
Eski 16-06-2014, 21:26   #225
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili asmalıtepe,benimde tohumdan üretim denemelerim oldu.ben zengarden'den tohum aldım.bazıları çıkarken bazıları hiç çıkmadı.çok emek istiyor.çıkartabildiklerimde bir süre sonra kurudular. maliyeti deseniz,hiç sormayın.bir haseke küpelisini çimlendiremedim.artık hevesim kaçtı.yani tohumlara da güvenim kalmadı.şimdilik kendi bahçemdeki çiçeklerin tohumlarını alıp ekmekteyim. hatta bazen hiç ekmeden kendileri çıkıyor ve çok güzel çiçekler açıyor. bahçemdeki hazeranlar, latinler,aslanağzı aster gibi bunları birkere ektinmi kendiliğinden çıkıyorlar.ağaçlar net. de tohum takas diye bir başlık var.galiba oradan ücretsiz tohum gönderiliyor. ben henüz böyle bir talebde bulunmadım.ama düşünmüyorda değilim.tam olarak koşulları bilemicem.sevgili asmalıtepe bana göre en güzeli gidicen seraya gözünün beğendiği çiçeği alıp gelicen.hem serada gezmek benim çok hoşuma gidiyor.bak tohumlarla uğraşırken tehlikeli misafirlerle karşılaşmışsınız. allah korusun hemdeiki tane benim bahçemde de çok oluyordu. her sene ilaçlama yapıyoruz.eskisi kadar sık olmasalarda hala görüyoruz.küpelilerin minyetür olduğunu sanmıyorum. aynı küpeliden benim balkonumda var.çok hoş açışları var.aşırı sıcaklardan korumak gerekiyor.gölge ve havadar yerleri seviyorlar. çiçekleri rüzgarda sallanacak kadar havadar olmalıymış.güllerinize gelince eminim bu yıl ilk yılları oldukları için yerlerine alışmaları için sizin biraz sabırlı olmanız gerekiyor.önümüzdeki yıllarda sizin yüzünüzü güldüreceklerdir.sevgilerimle

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön