View Single Post
Eski 16-06-2014, 19:26   #171
lusoari
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Teşekkür ederim kardeşim. Aşk olsun çok soru sormak ne demek, ben zevkle cevaplıyorum biliyorsun.
Bu kılıç şu anda komşunun serasında duruyor (malum yer darlığı) eğer yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşında, genç bir bitki. Ben sadece hayvan gübresi kullanıyorum bütün çiçeklerimde ama onun dışında genel amaçlı bitki besini veriyorum, çiçek açanlara potasyum ağırlıklı, dekoratif yeşil yapraklılara ise azot oranı yüksek besin veriyorum. tabii ki aklıma geldiği zaman
Ben gloxiniaları menekşelerden daha çok seviyorum. Sana kısaca onlara nasıl baktığımı anlatayım.
Eylül, ekim aylarının sonunda toprak hizasından kesiyorum (bu arada kestiklerimi atmıyorum yapraklarını, gövdelerini dikiyorum) boş saksıları evin bir köşesinde saklıyorum (mesela bir senesi koridordaki portmantonun üstüne koymuştum, ışık falan almasına gerek yok) sulamalarını aklıma geldiğince ayda bir kere ancak yapıyorum, oda çok az miktarda. Ocak sonu şubat başı dinlendikleri yerden çıkartıp cam kenarına yerleştiriyorum bu arada sulamasınıda biraz fazla veriyorum, ortalama olarak mayıs ayına kadar hepsi yeşermiş oluyor topraktan çıkmaya başladıkları zaman bir kere azotlu besin veriyorum ki yaprakları irileşsin, üçüncü dördüncü yapraklarını verdiği zamanda potasyumlu besin vererek çiçek açmasına teşvikte bulunuyorum.
Bana menekşelerden daha kolay geliyor bakımları mesela şu anda bir kısmı bahçede güneş almayan bir köşede duruyorlar, bir kısmıda cam önünde öğlenden akşama kadar güneş görüyorlar ve durumları gayet iyi.
Sana da tavsiye ederim.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön